Veel gestelde vragen

Kijk op deze pagina of jouw vraag al vermeld staat bij de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij of is het antwoord onvoldoende duidelijk, neem dan contact op via onze contactpagina.
Wat is een reisverzekering?
Vakantie is voor de meeste mensen de mooiste tijd van het jaar. Het geeft ons ontspanning en door te reizen genieten we van andere culturen, spectaculaire natuur en verzamelen we mooie herinneringen die ons jarenlang zullen bijblijven.
Door te reizen worden we ook geconfronteerd met andere risico’s dan dat we normaal gesproken lopen wanneer we thuisblijven. Zo geven we onze eigendommen uit handen aan vervoersorganisaties en gaan er maar vanuit dat we deze aan het eind van dit vervoer ook weer terugkrijgen. We genieten van de lokale keuken, maar weten niet hoe al dit lekkers wordt klaargemaakt en of het schone water wel net zo schoon is als bij ons thuis. We doen allerlei activiteiten en sporten waar we anders nooit de gelegenheid voor hebben en bezoeken plekken waar andere het op onze bezittingen hebben voorzien.
Een reisverzekering sluit je af als je op vakantie gaat en verzekerd wilt zijn tegen deze risico’s zoals bijvoorbeeld diefstal, een ongeluk of geneeskundige kosten. De verzekeringen die je hiervoor in Nederland hebt dekken deze kosten vaak niet of slechts gedeeltelijk.
De reisverzekering dekt de financiële schade die het gevolg kunnen zijn van deze risico's. Op die manier hoef je niet zelf voor deze kosten op te draaien en kun je deze vergoed krijgen bij je reisverzekeraar.
Wat bepaalt de hoogte van de premie voor een doorlopende reisverzekering?
De hoogte van de premie is afhankelijk van hoe je zelf je doorlopende reisverzekering samenstelt. Keuzes die de hoogte van de premie bepalen zijn:
• Het gekozen dekkingsgebied (Europa, wereld of alleen Nederland)
• Extra dekkingen buiten het standaard pakket (bijvoorbeeld: wintersport, bagage, annulering, geneeskundige kosten, ongevallen of automobilistenhulp)
• De maximale reisduur (bij sommige verzekeraars kun je binnen de verzekering kiezen hoelang je maximaal aaneengesloten verzekerd bent)
• Het aantal mensen dat verzekerd dient te worden en de gezinssamenstelling.
Ga naar beste doorlopende reisverzekering, bepaal jouw keuzes en vind de reisverzekeraar met de goedkoopste premie.
Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?
Het belangrijkste van een reisverzekering is dat je tijdens je vakantie goed verzekerd bent voor de kosten als gevolg van een ongeluk, ziekte, diefstal of verlies van je bagage, die jezelf niet kunt of wilt dragen.
Neem dus even de tijd om na te denken over welke risico’s je denkt te lopen en welke je daarvan wilt verzekeren. Je reisverzekering is maatwerk en stem je af op jouw persoonlijke situatie.
Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen zijn:
• Reis ik met veel of dure bagage? Als dat zo is, zorg dan dat het verzekerd bedrag op je reisverzekering voldoende is om bij verlies of diefstal deze bagage vergoed te krijgen.
• Waar ga je meestal naar toe op vakantie? Waarom zou je werelddekking afsluiten als je nooit buiten Europa reist.
• Ga je ieder jaar meer dan 2 weken op vakantie? Als je niet ieder jaar op vakantie gaat, is het misschien wel voordeliger om voor je vakantie een aflopende reisverzekering af te sluiten.
• Ben je een wintersporter? Wintersport moet je altijd apart meeverzekeren.
• Voor wie wil ik de verzekering afsluiten? Ben je alleen of met z’n tweeën of heb je een gezin en wil je de kinderen ook meeverzekeren? Bij sommige verzekeraars zijn kinderen tot een bepaalde leeftijd gratis meeverzekerd.
Bedenk je bij al deze keuzes dat je ze ook altijd weer kan aanpassen. Kijk dus jaarlijks even goed naar je reisverzekering en vraag je af of deze nog voldoet aan je vakantieplannen, gezinssamenstelling etc.
Kies ik voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering?
De keuze voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering hangt af van hoeveel dagen je per jaar op vakantie gaat. Ga je per jaar maximaal 2 weken op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering meestal goedkoper om af te sluiten. Ga je echter jaarlijks meer dan 2 weken op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering bij veel verzekeraars al snel voordeliger. Bij een verzekering voor het hele gezin of buiten Europa is dat nog eerder het geval.
Gemak is ook een belangrijk argument om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat dan hoef je bij een doorlopende reisverzekering niet iedere keer opnieuw een verzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd en zijn weekendjes weg, stedentrips en zonvakanties dus allemaal gedekt. Een doorlopende reisverzekering wordt ieder jaar automatisch verlengd.
Bedenk je dat je de samenstelling van je reisverzekering ook altijd weer kan aanpassen. Kijk dus jaarlijks even goed naar je reisverzekering en vraag je af of deze nog voldoet aan je vakantieplannen, gezinssamenstelling etc.
Welke landen vallen onder de dekkingsgebieden Europa en Wereld?
Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je vaak kiezen tussen de dekkingsgebieden Europa en Wereld.
Onder het dekkingsgebied Europa vallen alle Europese landen, maar ook de landen rondom de Middellandse Zee (zoals bijvoorbeeld Marokko, Tunesië, Egypte en Israël), de Azoren, de Canarische Eilanden en Madeira.
Europadekking is meestal standaard verzekerd. Ga je buiten dit dekkingsgebied reizen dan kun je hiervoor de module werelddekking afsluiten. Met een reisverzekering met werelddekking bent u in alle landen in alle werelddelen verzekerd. Natuurlijk heeft dit ook invloed op de premie van je reisverzekering.
Controleer altijd de polisvoorwaarden om er zeker van te zijn dat je reisbestemming binnen het dekkingsgebied valt.
Ben ik ook in Nederland verzekerd?
Ja, een reisverzekering geeft ook dekking binnen Nederland als het gaat om een geboekte reis. Als je schade wilt verhalen, moet je dan ook een boekingsbewijs aan kunnen tonen.
Eigen risico
Wil je bij beschadiging, verlies of diefstal van bagage een deel van de schade zelf betalen? In ruil voor korting op je premie? Dan kun je kiezen voor een eigen risico. Het eigen risico geldt dan per schadegeval. Alleen voor de bagagedekking kun je een eigen risico kiezen.
Het is goed mogelijk dat bij andere rubrieken standaard een eigen risico geldt. Uiteraard kun je dit altijd lezen in de voorwaarden van je verzekering.
De meeste verzekeraars kennen een standaard eigen risico tussen de € 50.- en € 100.-.

Maximale reisperiode
Dit is de periode waarin je verzekerd bent, en is een maximaal aaneengesloten aantal dagen dat je op reis kunt gaan.
Ga je langer op reis dan de maximale reisperiode? Neem dan contact met ons op.
Worden medische kosten in het buitenland niet door mijn zorgverzekering gedekt?
Je zorgverzekering / ziektekosten verzekering vergoedt alleen de noodzakelijke medische kosten in het buitenland. Deze vergoeding is echter gebaseerd op de Nederlandse tarieven. Dit houdt in dat als de medische kosten hoger zijn dan de Nederlandse maatstaven, deze kosten niet vergoed worden door je zorgverzekering. Als je een reisverzekering met Geneeskundige kosten afsluit, worden deze kosten wel vergoed.
In het buitenland kunnen de geneeskundige kosten extreem duur zijn in vergelijking met Nederland. Medicijnen, artsen, ziekenhuizen en operaties zijn bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, Canada en ook in Zwitserland erg duur. Het is daarom verstandig om de dekking voor medische kosten in het buitenland bij uw reisverzekering af te sluiten.
Is wintersportdekking nodig bij mijn reisverzekering als ik op wintersport ga?
Als je ook verzekerd wil zijn voor de extra risico die je loopt wanneer je op wintersportvakantie gaat dan kun je hiervoor een aparte verzekering met wintersportdekking afsluiten. Vanwege de verhoogde kans op ongevallen is het verstandig om dit te doen. Je bent dan onder andere goed verzekerd voor hulpverlening en medische kosten bij een ongeval.
Als je bijvoorbeeld van de piste gehaald moet worden met een "banaan" of helicopter om naar het ziekenhuis te worden gebracht en daar een operatie moet ondergaan, dan dekt de standaard dekking van je doorlopende reisverzekering deze kosten niet. Met de aanvullende wintersportdekking worden deze kosten wel vergoed.
Daarnaast vergoedt de wintersportdekking ook ski's, ski-materiaal, kleding, skipasen en niet gebruikte skilessen bij een ongeval, diefstal of beschadiging. Dit geldt overigens ook voor snowboards en de bijbehorende uitrusting.
Reisverzekering met of zonder gevaarlijke sporten dekking?
Als je tijdens je vakantie gevaarlijke sporten gaat beoefenen zoals parachutespringen, bergbeklimmen, raften of bungee-jumpen, dan moet je hiermee rekening houden bij het afsluiten van je reisverzekering.
Bij de meeste reisverzekeraars zijn deze extreme sporten niet standaard inbegrepen in de basisdekking, omdat het risico bij dit soort sporten nu eenmaal groter is. Je kunt dit bij de meeste verzekeraars wel extra meeverzekeren. Deze aanvulling heet meestal "gevaarlijke sporten" of "bijzondere sporten". De premie van je reisverzekering wordt hierdoor natuurlijk wel duurder, maar je bent dan wel goed verzekerd voor het beoefenen van deze sporten.
Een enkele verzekeraar verzekerd al deze sporten wel standaard wanneer deze incidenteel worden beoefend.
Onder gevaarlijke sporten vallen bijvoorbeeld:
• Parachutespringen
• Abseilen
• Afdalen in grotten
• Bergbeklimmen
• Zweefvliegen
• Deltavliegen
• Hanggliding
• Paragliding
• Kiten
• Raften
• Wildwatervaren
• Diepzeeduiken
Als je een reisverzekering met extra dekking voor gevaarlijke sporten afsluit dan ben je verzekerd voor de medische kosten en schade aan je eigen of gehuurd materiaal.
Wat valt er onder de dekking geneeskundige kosten?
Alle medisch noodzakelijke kosten die tijdens een vakantie zijn gemaakt, vallen onder de dekking geneeskundige kosten. Dit zijn kosten zoals:
• Het bezoek aan een arts
• Het onderzoek van de arts
• De voorgeschreven behandeling van de arts
• Eventuele verband- en geneesmiddelen die de arts voorschrijft
• Vervoer naar het ziekenhuis
• Kosten van een ziekenhuisopname
• Een operatie

Je zorgverzekering
Spoedeisende medische hulp in het buitenland wordt door je zorgverzekering vergoedt tegen het in Nederland geldend tarief. Is de medische zorg op je vakantiebestemming duurder dan in Nederland? Op de dekking geneeskundige kosten van je reisverzekering wordt de medische kosten op je vakantiebestemming vergoedt die niet op je zorgverzekering voor vergoeding in aanmerking komen.

In Nederland
Ook tijdens een vakantie in Nederland geven enkele reisverzekeringen een vergoeding voor geneeskundige kosten. Dit kan nodig zijn als je na de eerste medische hulp nog meer hulp nodig hebt, zoals krukken of fysiotherapie. Als je dan geen aanvullende zorgverzekering hebt, zal je reisverzekeraar dit vergoeden. Er is meestal wel een maximaal bedrag verbonden aan de vergoeding.

Tandheelkundige hulp
Bijna elke verzekeraar geeft ook een vergoeding voor spoedeisende tandheelkundige hulp op vakantie. Dit valt ook onder de dekking geneeskundige kosten.

Eigen Risico
De meeste reisverzekeraars vergoeden ook het eigen risico van je zorgverzekering. Er zijn enkele uitzonderingen, sommige vergoeden het niet of hebben zelf nog een eigen risico op geneeskundige kosten.  Bij de meeste reisverzekeraars is dit echter niet het geval.
Wat valt er onder de rubriek bagage?
Met een reisverzekering verzeker je persoonlijke bagage die je meeneemt op vakantie. De bagage is dan verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging. Ook bagage die je op je vakantie koopt is vaak tot een bepaald bedrag verzekerd.

Maximale vergoeding per persoon, per reis
Dit is het bedrag wat bij verlies, beschadiging of diefstal van bagage maximaal per persoon wordt uitgekeerd. Stel dat van iedereen binnen je gezin de bagage is gesloten, dan kan je ook nog te maken krijgen met een maximale vergoeding per polis.

Maximale vergoeding per polis, per reis.
Dit is het bedrag wat bij verlies, beschadiging of diefstal van bagage maximaal per polis wordt uitgekeerd. Staan er meerdere personen op één doorlopende reisverzekering en raken die allemaal hun bagage kwijt. Dan wordt de bagage vergoed tot het maximale bedrag per polis. Ook al kan de vergoeding per persoon samen misschien hoger zijn.

Maximale vergoeding kostbare bagage en elektronica
Voor kostbare bagage, zoals je smartphone, camera, laptop, kano, fietsen of sieraden geldt nog een eigen maximale vergoeding. Neem je veel, speciale of dure bagage mee? Controleer dan altijd of je reisverzekering dit vergoedt. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen.

Niet verzekerd
Waardepapieren, verzamelingen (bijv. postzegels), zakelijke bagage (monstercollecties) en vervoersmiddelen (bijv. de auto, motor, caravan etc.) zijn niet verzekerd onder de rubriek bagage.
Wat valt er onder de rubriek ongevallen (overlijden en blijvende invaliditeit)?
De rubriek ongevallen geeft een vergoeding voor overlijden of blijvende invaliditeit. Je kunt deze rubriek naast een al lopende ongevallenverzekering sluiten om zo maximaal verzekerd te zijn. Er is geen vergoeding bij ongelukken als gevolg van:
- opzet, grove schuld of bewuste roekeloosheid
- overmatig gebruik van alcohol, verdovende middelen
- deelname aan wedstrijden
Een ongeval tijdens winter-, onderwater- of bijzondere sporten wordt alleen vergoed als dit apart is meeverzekerd.
Wat valt er onder de rubriek annulering?
Een annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten indien je door een verzekerde gebeurtenis genoodzaakt bent je vakantie te annuleren. De annuleringskosten zijn de kosten die door de reisorganisatie in rekening gebracht als je je reis annuleert. In het algemeen biedt de annuleringsverzekering dekking als de annulering onder andere een gevolg is van:

• overlijden of ernstige ziekte van jezelf of een naast familielid;
• medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, jouw partner of een kind;
• overlijden of ernstig ziek worden van de persoon bij wie je zou verblijven;
• complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding;
• onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
• ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
• onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
• aangaan van een nieuw dienstverband na werkeloosheid;
• onverwacht niet krijgen van een noodzakelijk visum
• diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
Je kunt in de voorwaarden precies nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn en welke vergoeding de verzekeraar hiervoor kent.
Wat valt er onder de rubriek automobilistenhulp?
Onder deze rubriek wordt hulpverlening verstaan die onder andere bestaat uit:
• de kosten van het terughalen van een voertuig naar Nederland (als reparatie in buitenland niet mogelijk is)
• de kosten van vernietiging van een te zwaar beschadigd voertuig
• sleepkosten naar de dichtstbijzijnde garage
• sturen van onderdelen als deze niet ter plekke op voorraad zijn
• rechtsbijstand bij het voeren van processen of schade-afhandelingen
• extra noodzakelijke verblijfskosten wegens pech in het buitenland
Heb je hiernaast ook een All Risk autoverzekering? Dan kan het zo zijn dat je al voor pechhulp verzekerd bent in het buitenland via jouw dealer of een pechhulpdienst.

Wat valt er onder de rubriek geld en cheques?
Neem je een groot bedrag aan contant geld of cheques mee op vakantie? Dan is het goed te weten dat dit niet standaard meeverzekerd is binnen de rubriek bagage. Wil je dat wel? Kies dan voor de rubriek geld en cheques. Het verzekerde bedrag voor geld en cheques geldt dan voor de hele verzekering en niet voor iedere verzekerde afzonderlijk. Bij het claimen van verloren of gestolen geld of cheques moet verzekerde het bezit er van wel aannemelijk kunnen maken. Bewaar derhalve opnamebewijzen etc.
Wat valt er onder de dekking wintersport?
Tijdens de wintersport loopt je extra risico's en gebruik je vaak dure ski-spullen. Om dit goed te verzekeren kun je de dekking Wintersport kiezen. De voorwaarden van je reisverzekering zijn dan ook geldig tijdens de wintersport.
Met de dekking wintersport verzeker je jouw (gehuurde) ski's, skiuitrusting, skipassen en de niet gevolgde skilessen als er iets gebeurt wat gedekt wordt door de reisverzekering. Voorbeelden van die gebeurtenissen zijn:
• opname in een plaatselijk ziekenhuis;
• een ongeval;
• beschadiging, verlies of diefstal;
• het vroegtijdig naar huis keren in verband met familie omstandigheden.

Ga je op wintersport en neem je niet deze dekking? Dan zijn jouw skispullen niet verzekerd, maar ook bijvoorbeeld speciaal vervoer naar huis als je tijdens het skiën je been breekt wordt dan niet vergoed.

Geneeskundige kosten op wintersport
Wil je medische hulp tijdens de wintersport vergoed krijgen? Dan moet je naast wintersportdekking ook de dekking Geneeskundige kosten hebben afgesloten bij je reisverzekering. Heb je alleen de dekking Geneeskundige kosten en geen wintersportdekking? Dan kan het zijn dat je niet alles vergoed krijgt. Je zorgverzekering vergoedt jouw kosten tot het maximaal in Nederland geldend tarief. In Oostenrijk, Scandinavische landen en Zwitserland kun je in (privé)ziekenhuizen terecht komen, die duurder zijn dan in Nederland. Het deel van de medische kosten dat je zorgverzekering niet vergoed, krijg je alleen vergoed als je een reisverzekering met de dekking Geneeskundige kosten en wintersportdekking hebt.

Wat valt er onder de rubriek onderwatersport?
Onder deze rubriek valt het extra risico van het duiken met persluchtcilinders en/of andere ademapparatuur.
Duik je met eigen apparatuur? Let er dan op dat je duikuitrusting ook meeverzekerd is. Bij een ongeval, opname in het ziekenhuis of voortijdige terugkeer naar huis is er eveneens recht op teruggave van de kosten van de niet gebruikte duiklessen en de huur van duiksportartikelen.
Vergoed je reisverzekering ziekenvervoer in het buitenland?
Heb je ziekenvervoer in het buitenland nodig dan kan dit vallen onder je zorgverzekering of je reisverzekering. De voorwaarden hiervoor overlappen elkaar. Hieronder staat wanneer ziekenvervoer valt onder de basisverzekering of onder de reisverzekering:

De basisverzekering vergoedt:
Ambulancevervoer als de reisafstand korter is dan 200 kilometer.
Als je naar een instelling of persoon moet worden gebracht die je van spoedeisende medische zorg voorziet. De zorg moet geheel of gedeeltelijk onder de zorgverzekering vallen.
Als vervoer naar medische zorg niet per ambulance mogelijk is, kan de zorgverzekeraar toestemming geven voor vervangend vervoer. Op vakantie kun je hierbij denken aan de glijbanaan op wintersport of een helikopter.

Je reisverzekering vergoedt:
Ziekenvervoer valt onder de dekking geneeskundige kosten, heb je deze dekking dan krijg je het volgende vergoed:
• De terugreis naar huis na een ongeval of ziekte, ook wel repatriëring genoemd.
• Ziekenvervoer dat niet door de basisverzekering wordt vergoed. Bijvoorbeeld omdat de reisafstand meer is dan 200 kilometer, of als er geen toestemming van de zorgverzekeraar of alarmcentrale is.
• Redding of hulpverlening bij een ongeluk.
Ga je op wintersport of deelnemen aan een gevaarlijke sport? Dan moet je de dekking wintersport of gevaarlijke sporten naast de dekking geneeskundige kosten hebben.
Waarom zou ik een annuleringsverzekering afsluiten?
Een annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten indien je door een verzekerde gebeurtenis genoodzaakt bent je vakantie te annuleren. De annuleringskosten zijn de kosten die door de reisorganisatie in rekening gebracht als je je reis annuleert. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van de reisvoorwaarden die door de reisorganisatie worden gehanteerd en hoe lang voor vertrek je de reis annuleert. Meestal zijn deze kosten een percentage van de reissom en wordt dit percentage steeds hoger naarmate de dag van vertrek dichterbij komt. Indien je een annuleringsverzekering hebt afgesloten dan hoeft je niet zelf voor deze kosten op te draaien.
De meeste annuleringsverzekeringen vergoeden ook de niet genoten vakantiedagen wanneer je de vakantie vanwege een verzekerde gebeurtenis eerder moet afbreken.
Wat valt er onder de rubriek annulering?
Een annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten indien je door een verzekerde gebeurtenis genoodzaakt bent je vakantie te annuleren. De annuleringskosten zijn de kosten die door de reisorganisatie in rekening gebracht als je je reis annuleert. In het algemeen biedt de annuleringsverzekering dekking als de annulering onder andere een gevolg is van:

• overlijden of ernstige ziekte van jezelf of een naast familielid;
• medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, jouw partner of een kind;
• overlijden of ernstig ziek worden van de persoon bij wie je zou verblijven;
• complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding;
• onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
• ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
• onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
• aangaan van een nieuw dienstverband na werkeloosheid;
• onverwacht niet krijgen van een noodzakelijk visum
• diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
Je kunt in de voorwaarden precies nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn en welke vergoeding de verzekeraar hiervoor kent.
Wat te doen bij ziekte of een ongeval?
Mocht je tijdens je vakantie onverhoopt ziek worden of bij een ongeluk betrokken zijn dan doe je er verstandig aan dit zo snel mogelijk te melden bij je reisverzekeraar.
In het geval van acute nood (zoals een ernstig ongeval, ziekhuisopname of repatriëring) kunt je het beste direct telefonisch contact opnemen met de alarmcentrale van je reisverzekeraar. Deze is bij de meeste verzekeraars 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Ze kunnen je helpen en adviseren over de vervolgstappen. Indien nodig worden er een terugvlucht, alternatief vervoer of verlenging van je verblijf in het buitenland geregeld. Je doet er dus niet verstandig aan om op eigen houtje je terugvlucht te regelen. Overleg dit eerst met je verzekeraar om er zeker van te zijn dat ze de kosten ook zullen vergoeden.
Bewaar van alle kosten die je maakt de bonnetjes en rekeningen om deze als bewijsmateriaal in te dienen bij het terug claimen van de kosten.
Is er geen acute nood en gaat het slechts om (kleine) materiële schade? Dan hoef je normaal gesproken alleen een schadeaangifte te doen. Doe dit wel zo snel mogelijk nadat de schade ontstaan is. Je kunt bij de meeste reisverzekeraars eenvoudig online een schadeformulier invullen.
Wat te doen bij diefstal van mijn bagage?
Diefstal tijdens de vakantie is natuurlijk heel erg vervelend, maar je kunt pech hebben en erachter komen dat (een deel van) je bagage is gestolen. Als je goed verzekerd bent dan wordt de schade vergoed door je reisverzekering en kun je daarna alsnog genieten van je verblijf in het buitenland.
Als je tijdens je vakantie bestolen wordt van je fotocamera, geld of andere waardevolle spullen dan moet je hiervan zo snel mogelijk aangifte doen bij het lokale politiebureau. Zorg ervoor dat alles wat gestolen is wordt genoteerd en dat je een verklaring krijgt van de politie. Dit heb je nodig als bewijsmateriaal om de schade vervolgens bij je reisverzekeraar te kunnen claimen. Zonder deze politieverklaring is de kans dat je de schade kunt terug claimen van je reisverzekeraar erg klein!
Stel ook de directie van je hotel, beheerder van je appartement, reisleider of verhuurder van je auto of caravan van de diefstal op de hoogte. Wellicht krijg je hiervan ook nog een verklaring en kun je deze ook als bewijsmateriaal indienen. Is er een deur, raam, kluis of koffer geforceerd? Dan kun je zelfs als extra bewijs hiervan ook nog foto’s maken.
Vervolgens stel je je reisverzekeraar op de hoogte van de diefstal. Wees zo volledig mogelijk bij het invullen van het schadeformulier. Je doet er verstandig aan om dit zo snel mogelijk na de vermissing van je spullen te doen. Vaak kun je al tijdens je reis online een schadeformulier invullen op de website van je reisverzekeraar. Zodra je thuis bent stuur je per post alle bewijsstukken door.
Hoe meld ik een schade op mijn doorlopende reisverzekering?
Heb je een schade gehad? Wanneer je je doorlopende reisverzekering hebt afgesloten via Vakantie Zeker / Recreatie Zeker, dan kan je bij ons  je schade volledig digitaal melden. Vul het formulier onderaan deze pagina zo volledig mogelijk in en klik daarna op verzenden.
Is het zika virus een geldige reden voor annulering?
Het zika virus is geen geldige reden om te kunnen annuleren en de kosten te verhalen op je annuleringsverzekering. Indien je zwanger bent is het aan te raden contact op te nemen met je reisbureau, touroperator of luchtvaartmaatschappij en in overleg de reis te annuleren of om te boeken.
Voor actuele informatie over het zika virus en de gebieden waar een verhoogd risico geldt verwijzen wij u graag door naar het Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM.